Poziv za 9. Tečaj neonatalne reanimacije

U organizaciji Udruženja Neonatologa i Intenzivista FBIH i Pedijatrijske klinika KCU Sarajevo, 11-12. Maja 2017, u Hotelu Grand, Sarajevo, održava se 9. Tečaj neonatalne reanimacije po programu „Neonatal Resuscitation Program AAP 6th edition”

POZIV ZA 9. TEČAJ NEONATALNE REANIMACIJE

Poštovani,

Obavještavamo Vas da će se u organizaciji Udruženja neonatologa i intenzivista FBiH i Discipline za zdravlje djeteta KCU Sarajevo 11. i 12. maja 2017. godine održati 9. tečaj neonatalne reanimacije.

Tečaj je namijenjen neonatolozima, pedijatrima, ginekolozima, anesteziolozima, ljekarima opšte prakse, babicama, anestetičarima, medicinskim tehničarima, odnosno svim medicinskim radnicima koji u svom radu brinu o novorođenoj djeci.

Tečaj se održava prema 6. izdanju neonatalne reanimacije izdatom od strane Američkog udruženja za pedijatriju  (AAP) i Američkog udruženja za srce (AHA), a vode ga licencirani instruktori.

Mjesto održavanja je Hotel Grand Sarajevo.

U cijenu kotizacije koja iznosi 200,00KM uključen je i originalni, prevedeni  Priručnik neonatalne reanimacije (6. izdanje) koji je izdat od strane AAP i AHA, ručak i osvježenje u pauzama. Kotizacija se može uplatiti na račun udruženja ili na licu mjesta uz prethodno potvrđenu registraciju. Učesnici će dobiti certifikat o završenom tečaju.

Prijave učesnika za Tečaj se primaju do 28. aprila  2017. godine. Prijave slati na Prof. dr Suada Heljić, Doc. Dr Hajrija Maksić  ili dr. sci. med. Sabina Terzić putem faxa (033 566 525), na tel. 566 437 ili putem email-a:  u.neonatologa@hotmail.com

Broj učesnika je ograničen. Nakon formiranja konačnog spiska učesnici će biti kontaktirani radi potvrde o registraciji i daljih uputstava.

 

Prof. dr Suada Heljić, Predsjednica Udruženja neonatologa i intenzivista FBiH

Prof.dr Edo Hasanbegović, Direktor Discipline za zdravlje djeteta