Četvrti tečaj neonatalne reanimacije

Dana 5-6 novembra 2012, u Hotelu Grand, s početkom u 9 sati, održat će se četvrti tečaj neonatalne reanimacije, a prvi put po po revidiranom 6. izdanju Programa Neonatalne reanimacije (NRP), Američke akademije za pedijatriju (AAP) i Američkog Udruženja za srce (American Heart Association).

Tečaj se održava u saradnji LDS Charitires iz SAD-a i Pedijatrijske klinike KCU Sarajevo, zajedno sa Udruženjem neonatologa BiH. Tečaj se sastoji od teoretskog dijela, baziranog na istraživanjima u poslednjih 5 godina, i praktične obuke, koju će u toku dva dana provoditi 8 instruktora, 6 domaćih, i 2 iz SAD-a.

Tečaj će okupiti 50 učesnika, iz cijele BiH. Učesnici tečaja su medicinsko osoblje različitih profila, koje je angažovano na zbrinjavanju novorođenčadi neposredno nakon rođenja. Od njih se očekuje savladavanje teortske i praktične obuke, za što će dobiti odgovarajuće certifikate.

LDS Charities će donirati značajan broj reanimacionih modela koji služe za obuku, kao i drugu opremu, koja će biti distribuirana institucijama u našoj zemlji.

Trackback from your site.